• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.

Archief

mei 30th, 2017

In de Tros Nieuwsshow (29-4-2017).

(Klik op de afbeelding).

 

Interview 'Achter het boek', Amsterdam FM (24-5-2017).

(Klik op afbeelding).

 

Interview OBA Live, 18-5-2017

 

 

 

 

 

 

 

 

(Klik op Theodoor)

 

december 18th, 2016

2 Mei 2017: Laurie Langenbach in Privé Domein

Wat vroeg in 2014 begon met een biografie van zanger Wally Tax resulteert in het voorjaar van 2017 in een prachtig boek met brieven en dagboeken van Laurie Langenbach (1947-1984), ooit de vriendin van Tax. Als bonus krijgt de lezer ook haar debuutroman Geheime Liefde erbij en een schitterend fotokatern met veelal ongepubliceerde foto's van Laurie.

Laurie Langenbach was een veelzijdige persoonlijkheid. Ze maakte naam als journaliste van de alternatieve bladen Hitweek en Aloha, en werkte daarnaast voor de VPRO en VARA-radio. In 1977 verscheen haar literaire debuut, waarin ze haar onbeantwoorde liefde voor een onbekende 'hij' beschreef. Al snel lekte uit dat het om schaker Jan Timman ging. 

Laurie schreef ook liedteksten en zong. In mijn zoektocht stuitte ik op bijzondere geluidopnames en kon ik eindelijk reconstrueren welk nummer Herman Brood nou precies van Laurie gejat had en hoe het origineel, bij Laurie zelf, had geklonken. Ook ontdekte ik liedjes die Laurie samen met een grote internationale popster opnam. 

januari 2nd

Daar hangt een piemel aan

Ook dit jaar wordt de Top2000 weer alleen door mannen gepresenteerd. Want liefde voor popmuziek past niet zo bij vrouwen, zegt Radio 2 zelf.

Een week telt 168 uur. Komende week zullen 9 van de 168 uitzenduren op Radio 2 gevuld worden door een vrouwelijke presentator. Dat is 5,4% van de zendtijd. Wie dat nog steeds te veel vindt kan beter alleen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag luisteren. Dat zijn de 100% vrouwloze dagen. Ook op vrijdag en zaterdag is de kust veilig, mits het toestel tussen 1 en 4 ‘s nachts uit blijft. Op zondag valt Radio 2 van zijn geloof, want dan presenteert er zowel van 14 tot 16 uur als van 20 tot 22 uur een vrouw. Er is die dag echter een goed alternatief: RTL7 (‘meer voor mannen’).

Lees verder via Reporters Online... 

december 12th, 2015

Weer leverbaar

Nu weer leverbaar!

Gesigneerde exemplaren van "Wally Tax. Leven en lijden van een outsider".

Kosten 23,50 inclusief verzending. Stuur mij even een mailtje.

 

 

december 9th

Verschijnt 26 januari 2016

augustus 31st

Glenn Gould in Quest Historie

In de nieuwe Quest Historie nu mijn artikel over de jonggestorven pianist Glenn Gould. Een eigenzinnig genie?

maart 24th

7 april in de winkel

augustus 27th, 2014

Cornelis Vreeswijk in vastgoed

Jack Vreeswijk schrijft over de eerste woning van de familie Vreeswijk in Ekerö, Zweden. Het houten hutje, meer is het niet, moet waarschijnlijk wijken voor nieuwe villa's.
 
Voor het ledenblad van het Cornelis Vreeswijk Genootschap schreef ik een tijdje terug een artikel over de verschillende woningen van Cornelis. Zijn geboortehuis op de Tussenbeeksweg in IJmuiden staat er in naam  nog wel, maar is zo verbouwd dat het in weinig meer lijkt op het huis waar Cornelis in 1937 ter wereld kwam. Maar het huis aan de Zeeweg 275 is nog in redelijk authentieke staat. Dit is ook het huis waar Cornelis het langste woonde, namelijk tien jaar (1940-1950).
 
Villa