• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.

Archief

september 6th, 2022

40 JAAR COVRA, DE GESCHIEDENIS VAN ONS RADIOACTIEVE AFVAL

Straling rond COVRA terrein voldoet aan de norm | RIVMIn opdracht van uitgeverij De Biograaf verdiepte ik mij in de 40-jarige geschiedenis van de COVRA (Centrale Opslag van Radioactief Afval). Wat een verrassing! Achter de dikke muren van de opslagloodsen in Borssele blijkt een enerverende historie schuil te gaan. In 100 bladzijden vertel ik het verhaal dat begon met het dumpen van radioactief afval in zee, tot de oranje megabunker waarin tegenwoordig het hoogradioactieve afval uit de kerncentrale wordt opgeslagen. En ondertussen is de COVRA ook nog een groot kunstdepot, waar Zeeuwse museumschatten worden bewaard. Het boek wordt op 6 oktober 2022 in Den Haag gepresenteerd.

oktober 2nd, 2018

Nu weet ik het zeker

NU WEET IK HET ZEKER, IK HOU VAN GEORGE BAKER.
NEDERLANDS SUCCESVOLSTE POPARTIEST EN DE SMAAKPOLITIE.

George Baker schreef zo'n vierhonderd liedjes en verkocht 20 miljoen platen. Zijn grootste succes kwam in 1975 met "Paloma Blanca', een wereldhit die inmiddels 450 keer is gecoverd, vaker dan Bob Dylan's "Blowing In The Wind'. 

"Paloma Blanca' maakte George Baker multimiljonair, maar gaf hem weinig krediet. "Een dieptepunt in de nederpop' schreef een krant. "Als u het nodig heeft naar "Una Paloma Blanca" te luisteren, raad ik u aan hulp te zoeken,' vond een recensent. Er was een Amerikaanse regisseur voor nodig om ons op andere gedachten te brengen. Quentin Tarantino liet zijn gangsters op "Little Green Bag' het beeld in lopen en sindsdien is George Baker een cultheld. 

februari 28th

Bij de dood van Mies Bouwman

In het najaar van 1972 maakte de naar Zweden geëmigreerde Cornelis Vreeswijk kennis met Mies Bouwman. Ze nodigde de zanger uit in haar programma Een van de acht. Cornelis hield de boot af: ‘Dat wil ik wel doen. Maar van de Nederlandse tv weet ik niets af. Het zegt mij niets dat u Mies Bouwman heet en van Een van de acht heb ik ook nog nooit gehoord.’ Een interviewer praatte de zanger bij. ‘Als Mies je vraagt, mag je geen nee zeggen. Na Ajax heeft zij zo ongeveer de grootste kijkdichtheid in Nederland.’

mei 30th, 2017

In de Tros Nieuwsshow (29-4-2017).

(Klik op de afbeelding).

 

Interview 'Achter het boek', Amsterdam FM (24-5-2017).

(Klik op afbeelding).

 

Interview OBA Live, 18-5-2017

 

 

 

 

 

 

 

 

(Klik op Theodoor)

 

december 18th, 2016

2 Mei 2017: Laurie Langenbach in Privé Domein

Wat vroeg in 2014 begon met een biografie van zanger Wally Tax resulteert in het voorjaar van 2017 in een prachtig boek met brieven en dagboeken van Laurie Langenbach (1947-1984), ooit de vriendin van Tax. Als bonus krijgt de lezer ook haar debuutroman Geheime Liefde erbij en een schitterend fotokatern met veelal ongepubliceerde foto's van Laurie.

Laurie Langenbach was een veelzijdige persoonlijkheid. Ze maakte naam als journaliste van de alternatieve bladen Hitweek en Aloha, en werkte daarnaast voor de VPRO en VARA-radio. In 1977 verscheen haar literaire debuut, waarin ze haar onbeantwoorde liefde voor een onbekende 'hij' beschreef. Al snel lekte uit dat het om schaker Jan Timman ging. 

Laurie schreef ook liedteksten en zong. In mijn zoektocht stuitte ik op bijzondere geluidopnames en kon ik eindelijk reconstrueren welk nummer Herman Brood nou precies van Laurie gejat had en hoe het origineel, bij Laurie zelf, had geklonken. Ook ontdekte ik liedjes die Laurie samen met een grote internationale popster opnam. 

januari 2nd

Daar hangt een piemel aan

Ook dit jaar wordt de Top2000 weer alleen door mannen gepresenteerd. Want liefde voor popmuziek past niet zo bij vrouwen, zegt Radio 2 zelf.

Een week telt 168 uur. Komende week zullen 9 van de 168 uitzenduren op Radio 2 gevuld worden door een vrouwelijke presentator. Dat is 5,4% van de zendtijd. Wie dat nog steeds te veel vindt kan beter alleen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag luisteren. Dat zijn de 100% vrouwloze dagen. Ook op vrijdag en zaterdag is de kust veilig, mits het toestel tussen 1 en 4 ‘s nachts uit blijft. Op zondag valt Radio 2 van zijn geloof, want dan presenteert er zowel van 14 tot 16 uur als van 20 tot 22 uur een vrouw. Er is die dag echter een goed alternatief: RTL7 (‘meer voor mannen’).

Lees verder via Reporters Online... 

december 12th, 2015

Weer leverbaar

Nu weer leverbaar!

Gesigneerde exemplaren van "Wally Tax. Leven en lijden van een outsider".

Kosten 23,50 inclusief verzending. Stuur mij even een mailtje.

 

 

december 9th

Verschijnt 26 januari 2016