• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.

Cornelis Vreeswijk in vastgoed

Jack Vreeswijk´╗┐ schrijft over de eerste woning van de familie Vreeswijk in Ekerö, Zweden. Het houten hutje, meer is het niet, moet waarschijnlijk wijken voor nieuwe villa's.
 
Voor het ledenblad van het Cornelis Vreeswijk Genootschap schreef ik een tijdje terug een artikel over de verschillende woningen van Cornelis. Zijn geboortehuis op de Tussenbeeksweg in IJmuiden staat er in naam  nog wel, maar is zo verbouwd dat het in weinig meer lijkt op het huis waar Cornelis in 1937 ter wereld kwam. Maar het huis aan de Zeeweg 275 is nog in redelijk authentieke staat. Dit is ook het huis waar Cornelis het langste woonde, namelijk tien jaar (1940-1950).
 
Villa
Een bijzonder verhaal is dat van de villa die Cornelis in een opwelling kocht. Het jaar was 1965. Cornelis' ster was als een komeet gerezen (excusé le mot) en de zanger verlangde naar rust, zo liet hij in een interview weten. Prompt kreeg hij per brief (heb ik in handen gehouden) een buitenhuis aangeboden. Cornelis hapte toe, deed een flinke aanbetaling maar verzuimde de rest van de koopsom over te maken. De zaak eindigde met advocatenbrieven. Cornelis en zijn vrouw woonden nimmer in het buitenhuis.
 
Te weinig kroegen
Het kostte mij een halve dag om de woning te vinden. Maar uiteindelijk stond ik voor de deur. De eigenaar liet mij zelfs binnen. Zonder meer een schitterende plek. Ik zou er zo intrekken als dat mogelijk was. Maar voor een stadsmens als Cornelis was het niets, al die natuur. Te weinig kroegen. Overigens wees de bewoner mij op een bijzonder detail. De houten vloer was afkomstig uit de befaamde nachtclub Hamburger Börs uit hartje Stockholm. Een zaal waar Cornelis regelmatig heeft gespeeld.