• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/oytznpew/domains/vahl.nl/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.

Wie ben ik...

Rutger Vahl (Ede, 1972) studeerde politieke geschiedenis in Utrecht. Na zijn studie werkte hij als redacteur bij communicatiebureaus. In september 2000 vestigde hij zich als freelance journalist en bedrijfsjournalist. Hij werkt in opdracht van communicatiebureaus en voor eigen klanten. Schrijft webteksten en levert bijdragen aan relatiemagazines en personeelsbladen. Zijn interesse is breed maar spitst zich toe op financieel-economische onderwerpen en kunst & cultuur.

In 2014 publiceerde hij na ruim drie jaar research een biografie over de Zweeds-Nederlandse zanger Cornelis Vreeswijk. Een jaar later verscheen zijn biografie van Wally Tax, waarvoor hij gebruik kon maken van de nalatenschap van het Amsterdamse rockicoon. Vervolgens tekende hij het levensverhaal op van Xandra Brood, vrouw van de grootste rock-'n-roll legende van Nederland, Herman Brood. In 2017 bezorgde hij een boek met brieven en dagboeken van de jonggestorven schrijfster Laurie Langenbach (ooit de vriendin van Wally Tax). In 2018 baarde hij opzien met 'Nu weet ik het zeker, ik hou van George Baker', een boek waarin Rutger Vahl het opnam tegen de smaakpolitie die jarenlang bepaalde dat George Baker een 'foute' artiest was. 

Rutger Vahl heeft twee dochters.